• 597 8736195
  • info@mobile-pc-clinic.com
Reviews
Google Pixel 5a review

Google Pixel 5a review

De Google Pixel 5a is eindelijk gelanceerd! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰. In deze blog zullen wij u zoveel mogelijk vertellen over de nieuwe ontwikkelingen rondom deze handset en de vergelijking met zijn voorgangers.

Like onze page op Facebook of op Instagram en subscribe op onze YouTube om op de hoogte te blijven van deze super reviews, tips & tricks. Vergeet niet om de page op “See First” te zetten en vergeet niet om de notification bel op Youtube aan te zetten. Als u vragen heeft of een verzoek dat wij een specifiek model voor u reviewen, laat u ons weten in de comments en wij komen er zeker op terug.

Mobile & PC Clinic is uw vertrouwde partner als het neerkomt op de zorg van uw mobiel, laptop, computer en tablet. Bezoek u ook onze shop page om te zien wat wij u allemaal voor u kunnen betekenen.

De Google Pixel 5a werd gelanceerd op 17 augustus 2021 en is nu beschikbaar voor pre-order, terwijl de releasedatum van de Google Pixel 5a 26 augustus zal zijn in de VS en Japan. Er is momenteel geen reden om aan te nemen dat deze telefoon naar het VK of AustraliΓ« zal komen.

De prijs van de Pixel 5a is in ieder geval niet gestegen ten opzichte van de 4a 5G, en voor eigenaren van de Google Pixel 4a van vorig jaar (zonder 5G) – en nog meer als je een oudere Pixel-telefoon hebt – is er genoeg reden om de nieuwe Pixel 5a. Het is een geweldige telefoon uit het middensegment voor een redelijke prijs.

Display

De Google Pixel 5a heeft een 6,34-inch Full HD Plus (2400 x 1080) OLED-scherm, dat vrijwel identiek is aan, hoewel iets groter dan dat op de Pixel 4a 5G (6,2-inch, 2340 x 1080).

Het scherm is helder en levendig, en het is goed voor het bekijken van media en het spelen van games. Het heeft niet de snellere verversingsfrequenties (meer dan 60 Hz) van sommige snellere telefoons, maar aangezien weinig mid-range handsets 90 Hz- of 120 Hz-schermen hebben, is dit geen bijzondere zwakte.

Het scherm heeft het eerder genoemde perforatiegat in de linkerbovenhoek, dat iets kleiner is dan dat op de Pixel 4a 5G, hoewel de opvallende maar minimale randen rond het scherm min of meer ongewijzigd zijn.

Camera

De Pixel 5a heeft dezelfde camera’s als de Pixel 4a 5G: een 12.2MP f/1.7 dual-pixel hoofdcamera met autofocus en zowel optische als elektronische beeldstabilisatie, en een 16MP f/2.2 ultra brede camera.

Er is geen telelens (de hoofdcamera is in staat tot 7x digitale zoom), maar afgezien daarvan is de camera-instelling van de Pixel 5a net zo goed als die van zijn voorganger en de rest van de Pixel-lijn, waardoor opnamen worden gemaakt met verbluffende helderheid en realistische kleuren .

Google Pixel 5a Camera

En dankzij de bijna magische fotosoftware van Google kun je zelfs in volledige duisternis goed verlichte foto’s maken zonder veel ruis. De Pixel 5a behoudt de kroon van zijn voorganger als een van de meest betaalbare telefoons met een geweldige nacht camera die er is.

Er is ook een 8MP selfie-camera, die redelijk gedetailleerde foto’s maakt voor een camera aan de voorzijde, waarschijnlijk ook dankzij de voorbeeldige beeld software van Google.

Opslagruimte

De Google Pixel 5a heeft een opslagruimte van 128GB. Hoewel het veel klinkt merken we dat velen van ons steeds meer van de leuke momenten willen vastleggen en bijhouden. Dat zou betekenen dat als u een persoon bent die veel foto’s en video’s opneemt deze ruimte binnen de kortste keren vol zal lopen.

Connectiviteit

De telefoon heeft sub-6 5G-connectiviteit, en dat is alles – in tegenstelling tot sommige versies van de Pixel 4a 5G, is er geen mmWave 5G-mogelijkheid. Dit zal niet al te veel consumenten buiten de VS treffen, en alleen Verizon- en T-Mobile-klanten zouden worden getroffen, hoewel ze hoe dan ook hogere snelheden zullen krijgen op de sub-6 5G-netwerken van elke koerier – alleen niet de verblindend hoge snelheden mmWave theoretisch (maar niet altijd praktisch) in staat is.

Batterij

Voor een draagbare handset is de houdbaarheid van de batterij zeer belangrijk omdat de batterij maakt dat het draagbaar is (vanzelfsprekend). Daarom geld de regel hier: “hoe langer, hoe beter!”. Google maakte hier wel grote stappen vooruit door het plaatsen van een grotere batterij (4,680mAh).

In de praktijk ging de Pixel 5a ruim een dag mee. Door te gamen of naar media te kijken, liep de batterij normaal gesproken leeg voor telefoons – het spelen van een wedstrijd van 10 minuten Wild Rift verminderde 4% van de lading, terwijl een Netflix-show van 30 minuten slechts 3% leegliep.

De telefoon wordt geleverd met een snellaad adapter van 18W in de doos, wat niet bijzonder indrukwekkend is, 33% oplaadt in 30 minuten – gezien de grotere capaciteit is dit misschien minder een probleem, maar het is nog steeds niet het snelst opladen van telefoons door een kleine kans. Net als zijn voorganger biedt de Pixel 5a geen draadloos opladen, laat staan draadloos opladen omgekeerd.

Prijs

De prijs van de Google Pixel 5a is $450. Dit is een redelijke prijs voor een handset met zo een configuratie en met een zeer goede houdbaarheid van de batterij.

Ons Advies

Wij zijn nu klaar om ons advies uit te brengen over deze handset…

Pro’s

  • Lange houdbaarheid van de batterij
  • Goede camera
  • Prijs is redelijk voor de configuratie

Con’s

  • Geen zoom camera
  • Komt met een zwakke charger
  • Weinig verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versies

De Google Pixel 5a is een geweldige midrange handset dat u het beste geeft van beide werelden. Het is sterk genoeg om goede foto’s, videos en enkele games mee te kunnen spelen (niet te zwaar). Wat super uitsteekt is de lange houdbaarheid van de batterij. Dit alles tegen een redelijke prijs.

Wij raden zo een mobiel aan indien u een zwak budget heeft maar toch wel genieten van een goede handset. Ook als u niet echt de persoon bent die van kwaliteit foto’s houd is dit de handset voor u.

Disclaimer

Onze informatie is op basis van vele research en video demonstratie die wij hebben gezien. Hoewel wij de informatie uit meerdere bronnen hebben gehaald en het vertrouwelijk wordt geacht zou het kunnen dat er incorrecte informatie bij staat. Wij verontschuldigen ons hiervoor en horen graag van u hoe wij deze informatie accurater en betrouwbaarder kunnen maken.

Share Please?

Leave a Reply

Your email address will not be published.